ZeeuwseZomer.nl   VakantieinBrabant.nl

Home | Doorlopende Reisverzekering | kortlopende Reisverzekering | Annuleringsverzekering | Tips | Nieuwsbrief | Contact

 

Reisverzekering Uitleg

 
 

Op vakantie is er helaas altijd een kans dat er iets naars voorvalt. Daarom is het raadzaam om niet onvoorbereid op reis te gaan maar uw vakantie van tevoren goed te regelen. Een reisverzekering is hierbij aan te raden.
Reisverzekeringen zijn er in allerhande varianten en het kan zeker lonen om een reisverzekering op maat te zoeken. Door goed te vergelijken komt u niet snel voor vervelende verrassingen te staan.

Soorten reisverzekeringen

De meest voorkomende soorten reisverzekeringen zijn de doorlopende en de aflopende reisverzekeringen. Een doorlopende reisverzekering biedt het hele jaar door dekking en de dekking start zodra uit thuis de deur achter u dichttrekt. Tot het moment van thuiskomst bent u de hele tijd verzekerd. Ook in Nederland geldt uw doorlopende reisverzekering. Voorwaarde hier is echter wel dat u een boekingsbewijs moet kunnen overhandigen. Een voorbeeld hiervan is een hotelreservering.

Een aflopende reisverzekering sluit u af voor één vakantie. U bent verzekerd vanaf het moment dat u uw reis begint tot de afgesproken einddatum van uw vakantie. Tot slot zijn er ook nog verzekeraars die speciale verzekeringen aanbieden voor mensen die bijvoorbeeld op wereldreis gaan.

Waar moet u op letten?

Het is belangrijk dat u uw reisverzekering geheel aanpast aan uw situatie. Verzekeraars hebben de wereld in verschillende dekkingsgebieden opgedeeld. Meestal heeft u de keuze uit ‘Europa’ en ‘Wereld’. Onder ‘Europa’ vallen naast alle landen van Europa ook landen als Turkije en Marokko. Maar omdat er altijd kleine verschillen tussen verzekeraars bestaan is het belangrijk om dit goed na te zoeken.
Daarnaast moet u kijken wie er meeverzekerd zijn. Bij een aantal verzekeraars zijn kinderen tot 5 jaar gratis meeverzekerd en bij sommige reisverzekeringen is er ook dekking voor uitwonende (studerende) kinderen. Dit soort zaken staan altijd op het polisblad vermeld.
Eventueel kunt u de basisdekking van uw reisverzekering nog verder uitbreiden met aanvullende pakketten. Hiermee kunt u uw dekking uitbreiden met zaken als rechtsbijstand of extra dekking voor dure sportuitrusting.

Waartegen bent u verzekerd?

De meeste mensen maken gebruik van hun reisverzekering bij diefstal, vermissing of beschadiging van hun bagage. Er zijn wel maximumbedragen. Deze bedragen variëren per verzekeraar en verzekering maar liggen meestal tussen de € 2.500,- en € 5.000,-. Ook is het belangrijk om toch zorgvuldig met uw spullen om te gaan. Verzekeringsmaatschappijen zijn hier streng in!
Een ander belangrijk onderdeel van de dekking is de vergoeding van medische kosten die u onverhoopt hebt moeten maken. Vaak biedt uw eigen zorgverzekering in het buitenland maar een beperkte dekking. Door het afsluiten van een reisverzekering (eventueel met extra pakketten) kunt u deze dekking aanzienlijk uitbreiden.
Ook biedt uw reisverzekering dekking tegen extra kosten die u moet maken bij ziekte of ongeval. Hier kunt u denken aan een gipsvlucht of duurdere vliegtickets indien u onverhoopt eerder terug dient te keren.
Daarnaast kunt u bij problemen 24 uur per dag een beroep doen op de alarmcentrale van uw verzekeraar. Deze alarmcentrale kan u assisteren bij het zoeken van een dokter op uw reisbestemming of helpen bij het regelen van een eerdere terugreis.
Tot slot geldt ook hier weer de opmerking dat u goed moet kijken naar de dekking van uw reisverzekering en welke aanvullende pakketten er geboden worden.

Hoe vind ik de beste reisverzekering?

Door goed te vergelijken kunt u de voor u gunstigste reisverzekering afsluiten. Er zijn tientallen bedrijven die zorgverzekeringen aanbieden. Iedere verzekeraar heeft zijn eigen unieke pakketten. Daarnaast is uw vakantie ook uniek. Zoek daarom de reisverzekering die goed bij u past en ga met een gerust hart op vakantie.   

Enkele aanbieders van reisverzekeringen: