ZeeuwseZomer.nl   VakantieinBrabant.nl

Home | Doorlopende Reisverzekering | kortlopende Reisverzekering | Annuleringsverzekering | Tips | Nieuwsbrief | Contact

 

Reisverzekering Dekking

 
  De dekking van een reisverzekering verschilt nogal onderling. Bij de ene reisverzekering bent u voor ontelbare zaken verzekerd, terwijl u bij de andere reisverzekering zeer minimaal verzekerd blijkt te zijn.

Controle vooraf

U doet er goed aan om van te voren goed te bekijken hoe groot de dekking is van uw reisverzekering. U kunt dit lezen in de algemene voorwaarden, maar deze zijn vaak lastig te lezen door het juridische karakter ervan.

Beter is het om voordat u een reisverzekering afsluit de site van de betreffende reisverzekeraar goed door te kijken en uw vragen vooraf te stellen. De klantenservice van de verzekeraar kan u uitsluitsel geven. Zorg wel dat u belangrijke zaken op papier hebt!

Belangrijke dekkingsgebieden

Er zijn een aantal zaken die niet mogen ontbreken aan de dekking van uw reisverzekering.

Zo is het erg belangrijk dat u bij ziekte uw vakantie kan afbreken. Hier komen gelijk allerlei andere kosten om de hoek kijken zoals de extra verblijfkosten, terugreiskosten en eventuele ziekenhuiskosten. Deze kosten kunnen zeer hoog oplopen, zeker als u in onherbergzame gebieden op vakantie gaat en een ongeluk krijgt waardoor u met een helikopter of vliegtuig vervoerd moet worden.

 

Naast ziekte kan het helaas ook voorkomen dat u of een reisgenoot komt te overlijden. Ook deze kosten zijn belangrijk om te laten dekken door uw reisverzekering.

 

Naast deze twee zeldzame, maar belangrijke dekkingsgebieden is een veel vaker voorkomend dekkingsgebied ook belangrijk: de reisbagage.

Het komt vaak voor dat er op vakantie iets met uw reisbagage gebeurt en u kunt er maar beter voor zorgen dat u goed verzekerd bent. U kunt u verzekeren voor zowel verlies als diefstal, maar let heel goed op de Algemene Voorwaarden, want er zijn vaak strenge eisen.

Enkele aanbieders van reisverzekeringen: